
-
بررسی اثرات شوری در کشاورزی
دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 12بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1407 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 96شوری کشاورزیویژگیهای گیاه گندم اهمیت اقتصادی و غذایی گندم مشخصات گیاه لوبیا سبز شوریدر ایران و جهان آثار شوری در گیاه
قیمت فایل فقط 11,000 تومان
چكیده:
شورییكی از مسائل بسیار مهم در رابطه با كشت گیاهان و گسترش كشاورزی است كه عامل محدود كنندة اساسی در تولیدات كشاورزی است. مهمترین تاثیر شوریدر رابطه با جوانه زنی بذر و رشد رویشی گیاهان میباشد.
با توجه به اثراتتحریك كنندگی هورمونهای گیاهی به ویژه سیتوكینینها، اثر این هورمون در تحمل و مقابله در گیاه گندم (Triticum aestivum) و لوبیا (Phaseolus vulgaris) با شوری در شرایط جوانه زنی بذر و رشد دانه رست مورد بررسیقرار گرفت.
دراین پژوهش غلظتهای مختلفی از نمك كلرور كلسیم (0 و 20 و 40 و 80 میلیمول) توام با غلظتهای مختلفی از محلول سیتوكینین (0 و 5/0 و 1 و 5/1 میلیمول) درمحیط كشت MS به كاربرده شدند.و به این ترتیب 16 تیمار مختلف با 4 تكرار را تشكیل دادند.
نتایج بدست آمده نشان داد كه شوریهای كم،(20 میلی مول ) اثر چندانی بردرصد جوانهزنی بذر گندم نداشت ولی شورینسبتا زیاد(80 میلی مول )تا حدودی درصد جوانهزنی بذر گندم را كاهش میداد. با توجه به این كه گندم (رقم تجن) نسبت به شوری تا حدودی مقاوم میباشد،پژوهش حاضر نیز نشان داد كه شوریهای كم، اثر چندانی بروی كاهش جوانهزنی بذر گندم نداشت.
جوانهزنی بذرهای لوبیا (رقم جماران) نیز در شورینسبتا زیاد(40 و80 میلی مول) كاهش پیدا كردكه البته با توجه به حساسیت لوبیا نسبت به شوریاین امر دور از انتظار نبود..
دانه رستهای گندم در شوریهای اعمال شده بخوبی رشد كردند ولی با افزایش مقدار نمك محیط كشت میزان رشد اندكی كاهش یافت.در حالی كه دانه رستهای لوبیا در شوریهای پایین(20 میلی مول) نیز رشد چندانی نداشته و در شوریهای زیاد (40 و80 میلی مول) نیز اصلا رشد نكردند.
كینتین درغلظتهای كم اثر كمی در افزایش جوانهزنی بذرهای گندم و لوبیا داشت ولی غلظت نسبتا زیاد این هورمون در تمام تیمارهای شاهد و شوریاعمال شده درگیاهان گندم و لوبیا باعث افزایش جوانهزنی گردید.
غلظت كم كنیتین درتیمارهای شاهد و شوریباعث افزایش رشد گندم شد، ولی در شوریهای زیاد اثر چندانی بر رشد گندم نداشت كه نشان میدهد در شوریهای زیاد گیاه گندم تا حدودی و گیاه لوبیا شدیدا تحت تاثیر تنش شوری قرار گرفتهاند و هورمون در شوری زیاد نتوانسته است رشد گیاهان مذبور را افزایش دهد.
مقدمه:
دراكثر كشورهایی كه با كمبود مواد غذایی روبرو هستند، كمیت و كیفیت پروتئین مسئله اساسی تغذیه میباشد. مطالعات زیاد حاكی از آن است كه تركیب مناسبی از پروتئین گیاهی میتواند قسمتی از كمبود پروتئین را جبران نماید. كاربرد مواد شیمیایی از قبیل تنظیمكنندههای رشد گیاهی، ممكن است تظاهر یا بیان ژنوم گیاهان را تغییر دهد به قسمی كه آنها بتوانند برای برخی از استرسها از خود مقاومت نشان بدهند. این نوع تغییرات، قابل انتقال وراثتی نیستند، تنها استفاده از تكنولوژی مهندسی ژنتیك است كه میتواند با تغییر خود ژنوم، یك صفت قابل انتقال وراثتی را بوجود آورد.
بنابراین اگر بتوان گیاهانی را كه به شوریحساس و به نحوی در تغذیه انسان مؤثرند را با استفاده از هورمونهای گیاهی یا سایر موارد، بطریقی نسبت به شوریتا حدی مقاوم كرد، خدمت ارزندهای به بشر شده است.
هدف این پژوهش ابتدا بررسیتأثیر شوریبر جوانهزنی و رویش بذرهای گیاه گندم
(Triticum aestivum) و لوبیای سبز (Phaseolus vulgaris) و مقایسة این گیاهان نسبت به هم و سپس این مسئله است كه آیا بكار بردن هورمون گیاهی سیتوكنین میتواند تأثیری دربهبود و رویش آنها و بطور كلی مقاوم كردن این گونهها به شوریداشته باشد یا خیر؟
ویژگیهای گیاه گندم :( Triticum aestivum )
غلات عموماً فاقد ریشههای ضخیم میباشند و ریشههای فرعی آنها بطور جانبی و عمیقی گسترش مییابد. این ریشهها دو نوع هستند: یكی ریشههای اولیه و دیگری ریشههای نابجا كه پس از ظهور اولین برگ از میانگرههای زیر خاك منشعب میشوند.
ریشه گندم درمقایسه با جو، از گستردگی كمتری برخوردار است و بدین دلیل مقاومت به خشكی آن كمتر و از نظر جذب مواد غذایی از خاك كارایی كمتری دارد.
- قسمت یقه گیاه كه ناحیه بین ریشهها و برگهاست، دارای بافتهای مریستمی میباشد و این بافتها ریشه و برگ تولید میكنند و بدین ترتیب مهمترین قسمت برای غلات زمستانه است زیرا از بین رفتن این قسمت منجر به تلف شدن گیاه میشود.
- ساقه غلات دارای تعدادی میانگره توخالی میباشد كه بوسیلة گرههایی به هم وصل میشوند. البته بعضی از گونههای Triticum، دارای واریتههایی هستند كه میانگره آنها توپر است. فرم استوانهای و توخالی بودن ساقه تا حدودی باعث استحكام آنها میشود.
- اندوسپرم گندم عمدتاٌ از نشاسته تشكیل شده و این نشاسته درماتریكسی از پروتئین واقع شده است. گلیادین1 و گلوتنین2 به مقدار یكسانی پروتئینهای عمده آندوسپرم را تشكیل میدهند. این پروتئینها با آب، كلوئیدی بنام گلوتن را تشكیل میدهند. مقدار گلوتن تحت تأثیر عواملی محیطی قرار دارد ولی كیفیت یا خصوصیت آن تابع عوامل ژنتیكی است.
درصد پروتئین دانه گندم عمدتاً تحت تأثیر شرایط محیطی از قبیل رژیم رطوبتی خاك، تأمین مواد غذایی، درجه حرارت، طول روز و طول دوره رسیدن دانه قرار دارد.
پروتئین گندم فاقد اسید آمینه لیزین است و معمولاً بین درصد پروتئین دانه و محتوای لیزین پروتئین یك رابطه معكوس وجود دارد .
فایل ورد 96 صفحه
قیمت فایل فقط 11,000 تومان
برچسب ها : شوری کشاورزی, ویژگیهای گیاه گندم, اهمیت اقتصادی و غذایی گندم, مشخصات گیاه لوبیا سبز, شوری در ایران و جهان, آثار شوری در گیاه
براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد.
مشاهده پست مشابه : 21 نمونه صورتجلسات تغییرات در شرکتهای سهامی خاص
بازدید : 1468 | تاریخ : شنبه 19 خرداد 1397 زمان : 13:33 | نویسنده : sam |